Elektromechanica

De Bacheloropleiding Elektromechanica nodigt je uit op haar vier workshops:
 
Maandag 23 juni 2014 om 13u30: Maak zelf een elektronisch gadget
Elektronische apparaten zijn opgebouwd uit componenten met namen als “Diode” of “Transistor”.  Om deze componenten met elkaar te verbinden gebruikt men gesmolten tin.
In deze sessie bouw je zelf een elektronische gadget dat je nadien meeneemt naar huis. Op die manier krijg je de techniek van het tinsolderen onder de knie en leer je hoe je de componenten kan herkennen en hoe je hun karakteristieke waarde kan aflezen..
 
Maandag 23 juni 2014 om 13u30: Hoe werkt een motor
Je krijgt een benzinemotor ter beschikking. Je maakt deze motor open om te kijken hoe de verschillende onderdelen er in het echt uitzien: de zuiger, de krukaslagers, de kleppen, de oliepomp, de benzinepomp, de vlotterkamer, de benzinesproeier, … . Intussen krijg je uitleg over de werking van de motor en de keuze van de materialen. Wij gaan de uitdaging aan om op het einde de motor op een correcte manier opnieuw te monteren.
 
Dinsdag 24 juni 2014 om 9u: Prototyping met 3D-printing & scanning
Tijdens deze sessie leer je hoe je een werkstuk kan inscannen. Je verwerkt dit beeld in een 3D-tekenpakket (solid works) en je drukt een nieuw stuk af met de 3D-printer. Zo werkt prototyping!
 
Dinsdag 24 juni 2014 om 13u30: Industriële automatisering. 
In deze workshop bekijken we hoe een logo ((kleine PLC om eenvoudige processen te automatiseren) werkt en hoe deze geprogrammeerd dient te worden. Na het leren programmeren gaan we over naar de praktische kant. De deelnemers zullen zelf een lichtschakeling programmeren en aansluiten om te kijken welke voordelen automatisering heeft.  Deze workshop is een mix van denkvermogen (logica) en praktische implementatie. Eventueel worden nog andere elementen bij het aansturen bijgevoegd (transportband aansturen,…).
 
Bacheloropleiding Elektromechanica
Je hebt een grote passie voor techniek. Machines en elektromechanische toestellen trekken je aandacht. Je vraagt je af hoe koelmachines en verwarmingstoestellen werken. Je wilt meer weten over duurzaam energieverbruik. Twijfel niet: de opleiding elektromechanica is iets voor jou!
 
Meer informatie over de bacheloropleiding Elektromechanica: http://www.odisee.be/em